Probo Blog
Brandveiligheid en certificering voor indoor- en outdoor-communicatie

De beste raamstickers om ruiten wat extra aandacht te geven

· Tips voor pakkende plakkers op glas ·

1 maart 2019

Ruiten zijn de ideale communicatiedragers als visitekaartje. Hiervoor heb je verschillende opties voor raamstickers die we graag met je doornemen.

Ruiten, ramen, vensters, het zijn allemaal omschrijvingen voor de glazen platen die in bijna ieder gebouw aanwezig zijn. Zonder te vervallen in ingewikkelde theorieën wat glas nu eigenlijk is, vinden we een andere vraag iets interessanter. Want hoe geeft je die vlakke plaatjes glas in ramen wat extra sjeu? Met raamstickers natuurlijk!

De glasheldere Lintec en Clear View

Een folie die net als glas is, zo helder zijn Lintec en 3M™ Scotchcal™ Clear View folies. Maar als beide folies glashelder zijn en je ruime keuze hebt uit verschillende soorten bedrukking, welke soort raamstickers plaats je dan in je winkelmandje?

  • Lintec is PVC-vrij. Speciaal voor jouw klanten die duurzaamheid een belangrijk item vinden en het milieu een warm hart toedragen.
  • Clear View folie heeft een B1-certificaat. Dit houdt in dat de folie moeilijk ontvlambaar is. Hierdoor kan brand zich minder snel verspreiden.
  • Nat plakken krijgt bij Lintec een nieuwe dimensie, omdat je dit het beste in combinatie met babyshampoo kunt gebruiken. Sterker nog: de Johnson babyshampoo is zelfs essentieel voor een juiste positionering van de folie. Dus, op naar de dichtstbijzijnde drogist 😉
  • Bij Clear View folie krijg je respectievelijk 84, 48 en 60 maanden garantie op binnen, buiten of gebruik op voertuigen. Lintec heeft daarentegen een levensduur van 60 maanden voor binnen en 36 maanden voor buiten.

Plakken is kinderspel met deze klevers

In een eerdere blog over makkelijk plakken kwamen YUPOTako® en Statisch hechtende folie al naar voren. In het kort: YUPOTako® plak je (bijna) overal op dankzij de micro zuignapjes. Daarnaast kun je het gemakkelijk hergebruiken of herpositioneren. Het materiaal heeft een maximale printbreedte uit één stuk van 123 cm. Plakken met Statisch hechtende folie is daarnaast ideaal, omdat je alleen een beetje water nodig hebt. Deze folie heeft een maximale printbreedte uit één stuk van 133 cm.

Ben je op zoek naar meer pakkende plakkers voor andere toepassingen dan ruiten? Lees dan het blog over Gekkotex. Of maar een onuitwisbare indruk met Etiketten en Stickers. In dit blog lees je hoe.

Tineke van der Meulen

LEES OOK