Probo Blog
Roy Steding

Grote pakketten onbeschadigd bezorgen: Roy van Onbezorgd laat ons zien hoe dat gaat.

15 maart 2021

Sinds deze maand kun je voordelig je zendingen combineren bij bezorgdienst Onbezorgd, zo betaal je maar één keer verzendkosten. Een bus vol grote pakketten onbeschadigd en op tijd naar bestemming brengen, hoe werkt dat eigenlijk? We rijden een dagje mee met bezorger Roy.

Roy staat al te wachten met koffie wanneer wij aankomen. Voor ons was het vroeg – half 7 in de auto – maar Roy heeft er al een halve dag opzitten! Het is nu half 9 en alle bussen zijn onderweg naar de klantenToen wij slaperig vertrokken uit Dokkum, was de vrachtwagen met alle orders al in Aalsmeer. Dat is ook het moment dat de werkdag van Roy begint. 

Bezorger Roy Depot Onbezorgd in Aalsmeer

 

 

 

 

 

 

Alle pakketten zijn verdeeld per route. Wij chauffeurs beginnen met het logisch en veilig indelen van onze bus. Hierdoor hoeven we onderweg niet te zoeken. Alles om onnodige verplaatsing – en dus kans op beschadiging – te voorkomen. Vind ik een kapotte verpakking? Dan kijk ik of het product nog goed is en plak ik de doos weer dicht.”  

We bekijken de bus van Roy. Dat ziet er ingewikkeld uit: al die grote pakketten een veilig plaatsje geven. Hoe pak je dat aan Roy 

Zorgvuldig omgaan met pakketten is inderdaad een uitdaging als ze groot en zwaar zijn. Gelukkig helpen de handige tools me een handje én zijn onze bussen daarop ingericht. Ik plaats grote doeken stevig in een lus en zet platen vast met spanbanden zodat er geen kantelgevaar is. Onder de stoel zit een kooiconstructie voor kleine pakketten. 

Bezorger Roy met pakkettenBezorger Roy

 

 

 

 

 

 

De pakketten zitten stevig vast zo te zien. Waarom is dat zo belangrijk? 

”Onbezorgd is geen standaard bezorgdienst. Printproducten zijn extreem gevoelig voor beschadiging. En eerlijk is eerlijk: een beschadiging tijdens transport is zo gemaakt. Dus is het belangrijk dat mijn collega’s en ik de waarde kennen van wat we vervoeren, zodat we extra zorgvuldig zijn.” 

We gaan op pad. Roy zet zijn telefoon in de houder en checkt de route. De eerste klant staat al buiten te wachten als we eraan komen. Roy groet hem opgewekt en overhandigt het pakket. De tweede stop is bij een flat. Ai, dit lijkt me best een uitdaging. Waar moeten zijn Roy? 

“Haha, bingo. Het is op de achtste verdieping! Geen bedrijf, maar een particulier. Een klant van een van de partners van ProboGeen probleem, want aan het pakket zie je niet waar het vandaan komt. Ik spreek trouwens nooit over Probo, wij zijn gewoon van Onbezorgd.”  

Roy brengt pakket naar de achtste verdiepingCheck! Pakket is bezorgd.

 

 

 

 

 

 

Wanneer Roy terug in de bus komt, vraag ik hem wat Onbezorgd uniek maakt.  

“Als team zetten we echt dat stapje extra. Ons doel is om alle pakketten onbeschadigd afleveren én op tijd te bezorgen. Daarin zijn we echt al ver. Via Track & Trace laten we klanten weten hoe laat we bij hen op de stoep staan. Op enkele uitzonderingen na, zijn we er dan ook echt. Het geheim? Tijd win je niet op de snelweg, tijd win je in het laadproces. Alles in volgorde leggen, stevig vastzetten en vooraf weten wanneer ik welk pakket moet pakken.” 

Grote pakketten? Geen probleem. Jou blij maken is onze transport.

 

 

 

 

 

 

Klinkt goed! Heb je nog een goede tip voor professionals van Probo die voor Onbezorgd kiezen?  

“Zeker! Klanten kunnen een bericht met een verzoek voor de bezorgers achterlaten. Wij krijgen dan een pop-up en fixen het voor ze. Dus mogen we ook bij de buren bezorgen? Laat het me weten. Desnoods ga ik de hele straat langs! Dus professional, kom maar op. Ik bezorg met veel plezier jouw prints. Bij jou op de zaak of rechtstreeks naar je klant. 

Meer weten? Lees dit artikel over voordelig combineren of check www.onbezorgd.nl. 

Bezorgen bij Schiphol.

Genna Visser

LEES OOK