Probo Blog
4I0A9073

Column: Wij gaan voor kwaliteit, op tijd

27 augustus 2020

Wanneer zou ik zelf tevreden zijn met de producten van Probo? Die vraag houdt mij en mijn team scherp. We zetten ons iedere dag in om alle orders kwalitatief goed en op tijd te produceren voor onze klanten. Een ware uitdaging – soms gaan er wel duizend pakketten de deur uit op een dag – maar juist dat maakt mijn baan zo gaaf!

Zes jaar geleden begon ik als machine-operator bij Probo en inmiddels ben ik doorgegroeid naar de functie van assistent productiemanager. Het is mijn taak om het productieproces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Kwaliteit staat voorop, maar daarnaast is snelheid absoluut belangrijk omdat de klanten van onze partners ook wachten op een order.

Om onze partners de beste kwaliteit te garanderen, hebben al onze productiemedewerkers een eigen expertise. Ze blijven op de hoogte van de laatste ontwikkelingen door interne of externe opleidingen. Regelmatig komen er machineleveranciers langs om ons te informeren over updates en er gaan zelfs collega’s naar Barcelona voor speciale HP-trainingen. Hier leren ze alle ins en outs over de machines en bijvoorbeeld ook hoe ze storingen kunnen verhelpen.

Het product moet goed zijn, maar ook binnen de afgesproken levertijd bij de klant zijn. We maken daarom elke dag een strakke planning. De vele printopties – afwijkende formaten of afwerkingen – maken dit vaak tot een uitdagende puzzel.

Natuurlijk spelen ook andere factoren ook een grote rol. Houdt een machine er plotseling mee op? Dan bellen we direct onze monteurs en gebruiken bijvoorbeeld (tijdelijk) machines van andere afdelingen binnen Probo. Dat we bij Probo met z’n allen voor hetzelfde doel gaan, dat vind ik te gek. Partners, bedankt voor jullie vertrouwen!

4I0A7073-rondje-grijs

Jan Titus van der Heide

Assistent productiemanager

 

Genna Visser

LEES OOK