Probo Blog
gerdingopmaak-8

Plakken met MultiTexPro: de ervaringen en tips van professional Peter

2 april 2021

Wat maakt een ruimte aangenaam? Naast de mensen die er wel (of juist niet) zitten, is het de aankleding, de temperatuur en het geluid dat telt. MultiTexPro is onze nieuwste innovatie op het gebied van wandbekleding. Het egaliseert, isoleert en werkt geluiddempend. Wij zijn razend benieuwd naar de ervaring van onze professionals en gingen langs bij Peter Gerding van Gerdingopmaak. 

We vinden Peter op zijn kantoor in Beilen aan de koffie met Robert van Noort, eigenaar van MediaLab3. Ze zijn net terug van hun eerste klus van de dag. Tussen de boeken over sign en printde Kuifje-poppetjes, een heleboel samples en behangrollen vertellen ze enthousiast over hun opdrachten: ”Echte collega’s zijn we niet, want hebben beide onze eigen ondernemingWij doen veel opdrachten samen op het gebied van signingwayfinding en het plakken van wandbekledingMet Robert werk ik graag samen. Hij is een ervaren signer met een grote passie voor nette en professionele uitstraling van alle reclame-uitingen. Daarnaast pak ik veel opdrachten op met bijvoorbeeld interieurstylistes. 

gerdingopmaak-8 gerdingopmaak

 

 

 

 

 

 

Peter deelt veel klussen op zijn Instagram-account. Vol trots laat hij filmpjes aan ons zien. ”Sinds een jaar maak ik van mijn opdrachten een timelapseDaarin zie je mij en mijn zzp-collega‘s aan het werk. Ik tag trouwens altijd de leverancier en mijn collega’s. Ik ben namelijk super trots op de mensen waarmee ik samenwerk en dat wil ik graag laten zien. Want alleen samen maken we van een lege (soms onafgewerkte muur) een kunstwerkEn ohja, ik plaats alle berichten met de hashtag #lekkerblijvenplakken, haha. 

Het bleef niet bij één video. Tijdens het gesprek showde Peter het een na het andere mooie projectPlakken is zijn specialiteit, dat is overduidelijk. Al sinds het op de markt is, werken we met MultiTexProIk ben altijd op zoek naar nieuwe dingen, dat vind ik gaaf om te proberen. Toen ik deze wandbekleding tijdens een open dag bij Probo voor het eerst zag, was ik meteen enthousiast. Met een sample uit de ontwerpfase ben ik meteen bij klanten langsgegaan. Ook zij zagen het helemaal zitten.” 

Peter vertelt verder: “We plakken MultiTexPro zo over een onafgewerkte muur heen. Heel anders dus als gewoon behang. Bovendien werkt het geluiddempend, dat heb ik zelf ervaren. Een tijdje terug hebben we namelijk een muur in een kapsalon voorzien van MultiTexPro. Toen ik later zelf in de kapperstoel zat, hoorde ik het geluid aan de andere kant van de salon veel minder dan voorheen. 

Werk je ook nog met andere wandafwerkingsproducten? 

Oh jawel hoor, ik plak ook nog gewoon met WalltexPro. Op locatie bij mijn klant kijk ik welk materiaal het beste aansluit. Een onafgewerkte muur plakken we eigenlijk altijd met MultiTexPro. Soms is de geluiddempende eigenschap ook een reden om voor MultiTexPro te kiezen. Ineem altijd samples mee zodat mijn klant ook even kan voelen. 

Heb je nog tips en tricks voor andere professionals? 

Jazeker. Mijn tip is om botte mesjes weg te gooien. Zelf gebruik ik soms wel 10 tot 15 mesjes voor een muur van 6,5 meter. Echt, de afwerking wordt dan een stuk netter: het rafelt niet en je krijggeen pluisjes. Ik probeer trouwens ook alleen de onderkant van de wandbekleding te snijden.” Robert vult aan: “Een kracht van Peter is dat hij altijd rekening houdt met het ontwerp van de afbeelding ten opzichte van de ruimte. Zodat er niet per ongeluk een radiator voor het mooie deel van het beeld zit.” 

Hoe Peter nieuwe opdrachten binnensleept? ”Met name mond-tot-mondreclame en veel terugkerende klantenEen tijdje terug plakte ik bij een klant een gave print in haar kantoor. Vervolgens vroeg een iemand in een Teams-meeting naar haar wandbekleding op de achtergrondDie persoon kwam vervolgens bij mij met een nieuwe opdracht. Zo makkelijk kan het zijn, haha.” 

MicrosoftTeams-image (20)

 

Genna Visser

LEES OOK