Probo Blog
Kleine-stickers-blog1

Plak dit: vier keuzeopties voor kleine Stickers

· Gebruik eens kleine Stickers om een boodschap op een andere manier onder de aandacht te brengen ·

25 juni 2019

Stickers hebben iets nostalgisch. Vroeger plakte je ze op zogenaamde speciale plekken en wilde je een verhaaltje ermee opleuken. Wil je een boodschap op een andere manier onder de aandacht brengen, gebruik dan eens kleine Stickers.

Mensen houden ervan iets extra’s te krijgen of een boodschap op een andere manier te ontvangen. Kleine Stickers zijn hier perfect voor. In deze blog vier tips over wat je met kleine Stickers kunt.

#Tip 1: Een plakkende naam voor een merk

Je denkt er misschien minder snel aan, maar een losse Sticker of een Stickervel deelt net zo makkelijk uit als een Flyer. Daarbij vergeleken zijn Stickers minstens of misschien zelfs nog wel effectiever, omdat ze op bijna elke ondergrond geplakt kunnen worden. Voor jouw B2B klanten die bijvoorbeeld regelmatig iets opsturen, is het ook een mooie mogelijkheid om hun merk extra onder de aandacht te brengen. Een Sticker in het pakketje weegt immers niets extra’s en veel mensen vinden het plakken van een Sticker een leuke bezigheid.

Kleine-stickers-blog2

#Tip 2: Wildplakken met een guerilla actie

Houden jij en jouw klanten wel van een strakke actie die voor flink wat opschudding zorgt? Steek de hoofden bij elkaar en denk eens na over een guerilla actie. Dit zijn de nieuwe manieren om met klanten in contact te komen. Er zijn vier drijfveren voor een goede actie:

  • Nabijheid – het is ‘up close and personal’, zoals dat zo mooi heet.
  • Exclusiviteit – je gaat waar de concurrenten niet zijn.
  • Onzichtbaarheid – in plaats van schreeuwen verplaats je de actie meer naar de achtergrond.
  • Onvoorspelbaarheid – je slaat toe wanneer de klant er niet alert op is.

We hebben op een Pinterest bord wat ideeën voor je verzameld van guerilla acties die je met Stickers op rol en Stickervellen zou kunnen doen. Klaar om te plakken? Go!

#Tip 3: Witter dan wit met witprint

Je kunt zelfklevende transparante folie en zilverfolie ook met witprint bestellen. De transparante variant is bij alle kleine plakkers verkrijgbaar en je kunt zilverfolie bestellen bij Stickers en Etiketten op rol.

Wat witprint precies is? Bij deze printtechniek printen we zowel full color als witte inkt óf alleen witte inkt. Met ‘Full color met 100% wit’ die je bij de Stickers hebt, kun je full color met wit combineren. Een wasmiddel deed hier eerder een opvallende actie mee, natuurlijk met het doel om aan te geven dat het middel de was echt wit maakt. Je leest de volledige case hier. Wil je ook aan de slag met witprint, dan lees je in dit Kennisbank artikel hoe je je bestanden kunt opmaken.

#Tip 4: Stickers tot een ware kunst verheven

Voor de geoefende plakkers onder ons: bekijk deze korte video eens –

Toegegeven, dit is Stickers plakken op een hoog niveau. Maar voor jouw meest creatieve klanten biedt dit misschien wel inspiratie om ook zo’n uniek Sticker kunstwerk te maken.

Minne Hoekstra

LEES OOK