Probo Blog
28423234_2045741275647026_122313279794479469_o

Tips & tricks voor vlaggen

· Haal het maximale rendement uit jouw vlaggen assortiment ·

2 april 2019

Wil je weten hoe je nog meer uit jouw vlaggen verkoop haalt? We geven je vijf tips om de omzet te boosten en jouw klanten proactief te bedienen.

Met vlaggen bereik je door een relatief kleine investering een groot publiek. En er zijn meer argumenten om jouw vlaggen assortiment een boost te geven. Vlaggen zijn:

  • Goed zichtbaar en zorgen voor uitstraling.
  • Leverbaar in veel formaten en in meerdere materialen.
  • Snel te plaatsen én gemakkelijk te transporteren.

Alle reden om jouw klant een vlag te adviseren dus! En met de vijf tips hieronder haal jij het maximale rendement hieruit.

1. Verleen proactieve service

Plaats een reminder in je agenda zodra je een vlag voor jouw klant hebt geregeld. Bij intensief gebruik gaan vlaggen drie tot vijf maanden mee. Vijf maanden na de verkoop vormt een mooi contactmoment om bij jouw klant te checken ‘hoe de vlag erbij hangt’. Daarnaast is dit handig om te weten: een vlag van Flag longlife 115 gr./m2 heeft een langere levensduur dan Banner 610 en Flag 110 gr./m2. Hou dit in je achterhoofd als je gaat bestellen.

2. Deel jouw kennis en tips

Deel zoveel mogelijk tips en vakkennis over het gebruik van vlaggen. Adviseer bijvoorbeeld de juiste houder voor iedere ondergrond. Vertel jouw klanten daarnaast om vlaggen bij windkracht zes of hoger binnen te halen én om ze te bevestigen aan een officiële vlaggenmast.

Je kunt jouw klant ook op weg helpen met het kiezen van een type vlag. Een uitgebreid assortiment is fijn, maar kan de keuze ook een stuk lastiger maken. Daarom hebben we de zeven best verkopende vlaggen uit ons assortiment in een handig overzicht voor je gezet. Hierin zie je in één oogopslag de kortste levertijd, de toegepaste printtechniek en de belangrijkste eigenschappen. Bekijk de handige Vlaggenwijzer. Ga je liever voor compleet? Het volledige assortiment vind je hier.

3. Adviseer over de afwerking voor vlaggen

Adviseer eens een vlag met de afwerking rechts! Deze optie geldt voor zowel Mast-, Banier-, Gevel– en Beachflags. Dankzij ons eigen naaiatelier en de kennis en ervaring van ons team van modinettes voeren wij deze en andere afwerkingen in eigen huis uit. Naast de keuze voor afwerking aan de linker- of rechterkant, kun je kiezen uit:

  • Band: heb je extra stevigheid nodig? Kies voor een band in de kleuren wit of zwart, afhankelijk van het ontwerp van de vlag.
  • Tunnel: dit is om de vlag aan een banierhouder te bevestigen, zodat deze altijd goed leesbaar is.
  • Lus of haken: de keuze voor een lus en koord óf kunststof haken is afhankelijk van het formaat. Vlaggen kleiner dan 180 x 120 cm krijgen een lus (boven) en koord (onder). Vlaggen groter dan 180 x 120 cm krijgen kunststof haken om de 100 cm.

4. Kies de juiste hoogte

Houd bij het bestellen van vlaggen rekening met de hoogte van de vlaggenmast. De algemene regel is dat de hoogte van de vlag een kwart van de lengte van de mast is. Bij baniervlaggen is dit de helft.

5. Ga voor standaard of afwijkende afmetingen

De standaardmaten vlaggen die we aanbieden zijn de meest voorkomende én meest verkochte afmetingen. Staat jouw maat er niet bij? Kies dan jouw eigen formaat en selecteer de Vlag in eigen formaat.

Wil je deze handige tips ook met jouw klanten delen? Dat kan! Download de gratis white-label vlaggenkit in PDF.

Minne Hoekstra

LEES OOK