Probo Blog
tjalling

Verplaatsen zonder karton

· Je wilt niet per se een verpakt product, wel een onbeschadigd product. ·

18 februari 2021

Professionals vertellen een verhaal met onze prints: een beschadiging kun je daar niet bij gebruiken. De duizenden pakketten die dagelijks bij ons de deur uit gaan, verpakken we stuk voor stuk met veel zorg. Met name plaatmateriaal is ontzettend gevoelig voor krassen, dus de juiste verpakking is daarvoor enorm belangrijk. Hier hebben we bij Probo steeds sterkere oplossingen voor gevonden.

Karton, plastic en bevestigingsmateriaal. Er is veel nodig om een plaat goed te beschermenWij pakken in, de klant pakt uit en zit vervolgens met veel afval. De container vult zich snel wanneer je meerdere orders per week ontvangt. Best irritant, maar het hoort er nou eenmaal bij. 

Wij vroegen ons af: hoort het er echt bij? Een klant wil niet per se een verpakt product, wel een onbeschadigd product dat op tijd geleverd wordt. Rond dat idee ontwikkelden we de verPLAATser: een herbruikbare hoes voor plaatmateriaal. Ons eigen logistieke netwerk is hierin een perfecte schakel. Dklant geeft de gebruikte hoes weer mee aan onzbezorger bij de eerstvolgende levering. 

Naast de besparing van al dat karton voorkomt de verPLAATser ook beschadigingen aan het pakket. Doordat de plaat in de hoes zweeft, raken de hoeken de grond niet. Bovendien maken de handvaten het voor de bezorger makkelijk om de hoes naar z’n bestemming te dragen.  

We zijn nu volop aan het testen. Ondertussen denken we na over een slim ophangsysteem in onze bussen en of we andere materialen in de toekomst in kratten kunnen aanleverenSommige klanten zullen een verpakt product blijven vragen omdat ze het doorsturen of direct naar hun klant laten sturen. 

Denk je met ons mee? Meld je hier aan voor de pilot. Samen groeien is duurzamer groeien! 

tjallingmonthly22

Tjalling Werkman

Productontwikkelaar

Genna Visser

LEES OOK